Spijks.com


De nieuwe Privacy wetgeving is een goed moment om alles wat van mij ergens online zwerft eens te bekijken en samen te voegen. .

Deze verhuizing gaat nogal wat voeten in de aarde hebben. Alle pagina'sen producten moeten bekeken en waar nodig aangepast worden worden.
Spijks Blog | Spijks Vintage Kitchen & Tableware Shop


Het zal niet snel gaan maar alles krijg weer een plekje op termijn.

Met vriendelijke groet

Spijks.com


Spijks Reizen San Francisco Alcatraz

USA San Francisco

Alcatraz

USA San Francisco Alcatraz

Alcatraz spreekt al heel lang tot de verbeelding van velen. En een bezoek aan San Francisco is niet compleet zonder een bezoek aan deze bijzondere gevangenis. Door vele bekende gevangenen zoals "Scarface" Al Capone, and the "Birdman" Robert Stroud en de vele films en tv series die gemaakt zijn over en rond dit eiland in de baai tussen San Francsisco en Oakland. Het was bijna onmogelijk om te ontsnappen van het eiland door de sterke stroming in de wateren rond de gevangenis.

Het bezoek aan Alcatraz begint met de onvermijdelijke boottocht(opstappen op Pier 33), het is toch echt te ver en te gevaarlijk zwemmen. Als je het kon zwemmen waren er meer gevangenen ontsnapt. Je stapt van de boot in een soort van aanlegsteiger. Daarna volgt een pittige klim naar de top van de rots alsof je een gebouw van 12 verdiepingen opklimt in 400 meter. Trek dus goede wandelschoenen aan. Je komt binnen waar de gevangenen ook binnen kwamen. In de voormalige wasruimte krijg je een soort van walkman met een digitale gids die je door de gevangenis leidt. Dit is een absolute aanrader. Hierdoor kun je op je eigen tempo de gevangenis verkennen. Sommige plaatsen zijn erg indrukwekkend. Neem je tijd maar hou de vertrektijd van de boot wel in de gaten.

Het uitzicht richting de stad is schitterend, je ziet de regelmatige opzet van de straten van de stad. En als de wind goed staat hoor je de geluiden van de stad. (Dat wat sommige gevangenen tot bijna waanzin dreven. Wel het leven horen maar er geen onderdeel van uit maken)

De staat van de gebouwen is behoorlijk in verval. Het eiland zelf is officieel een natuurreservaat voor de vogels die er wonen.

De film Escape from Alcatraz is daadwerkelijk op het Alcatraz eiland gefilmd. Wij hadden deze film al eens gezien en dat maakt het bezoek nog indrukwekkender.

26.00 dollar per persoon Entree inclusief bootreis. Voor een onvergetelijke dag is het geen raar bedrag.

Reserveer bij voorkeur voor je vertrek. Het kan onaangenaam druk zijn en op deze manier kun je teleurstelling voorkomen. Ga hier naar de site van Alcatraz voor reserveringen. www.alcatrazcruises.com

Officiele site in het engels met heel veel informatie over de geschiedenis van Alcatraz.

Opdateret d. 12.8.2018