Spijks.com


De nieuwe Privacy wetgeving is een goed moment om alles wat van mij ergens online zwerft eens te bekijken en samen te voegen. .

Deze verhuizing gaat nogal wat voeten in de aarde hebben. Alle pagina'sen producten moeten bekeken en waar nodig aangepast worden worden.
Spijks Blog | Spijks Vintage Kitchen & Tableware Shop


Het zal niet snel gaan maar alles krijg weer een plekje op termijn.

Met vriendelijke groet

Spijks.com


Spijks Reizen Italie Toscane San Galgano

Italie, Toscane, San Galgano

Italie Toscane Cortona_
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Italie Toscane Cortona
Dit is absoluut de trip door het landschap en het bezoeken waard. Er is een grote parkeerplaats en een groot restaurant. Wat erg handig is maar er ook op wijst dat het er bizar druk kan zijn. Vroeg gaan zoals alle bezienswaardigheden in de Toscane.
Het verhaal van Saint Galgano. Het monumentale complex van Sint Galgano verrijst ongeveer 30 km ten westen van Sienna, op dr and van de provicie Grosseto. Gelegen tussen de dorpen Monticiano and Chiusdino,

Twee wegen van historisch belang passeren hier de "Massetana" de weg die Siena verbind met de zee en de "Maremmana" weg die Centraal Toscane verbind met de provincie Grosseto.
De abdij van Saint Galgano is in het verleden een belangrijke stopplaats en verblijfplaats voor reizigers, pelgrims vanuit het Val di merse Gebied. Dit gebied was dicht bevolkt en rijk aan kerken, kastelen, dorpen en kloosters.

Kwam King Arthur uit Italie?

Een misterieus "zwaard in de steen" zou door een middeleewse ridder in een steen geduwd zijn in de buurt van Siena. Dit bewijst dat de legende van King Arthur, Excalibur en de Holy Grail hun origine in de Toscane vinden en niet in Engeland. Ten minste dat wordt door een italiaanse geleerde beweerd.
Het zwaard, waarvan alleen het heft en enkel cm van het blad zichtbaar is, is bewaard gebleven in de Gotische abdy van San Galgano in Montesiepi. Het Cistercijnerklooster, nu een ruine, was gebouw ter ere van St Galgano een 12e eeuwse Toscanse Edelmal genaamd Galgano Guidotti, die het leven van arrogantie, lust en geweld achter zich liet om als een kluisenaar ver te leven na het zien van een verschijning van de Aardsengel Michael.
Om zijn afkeer van oorlog te symboliseren, hij zou zijn zwaard met geweld in de steen hebben geduwd, welke misterieus uiteenging alsof het boter was. Wat achterbleef was de vorm van een kruis.

Of dit verhaal op enig waarheid berust wordt door de geleerden nog steeds onderzocht.
De chapel of Montesiepi
Aan de binnenzijde van het rode dak is een constructie met 24 concentrische circels in afwisselend wit en terracotta steen. Een mooi en kleine neo-Etruscan ruimte. In de kerk zijn ook een aantal Frescos bewaard gebleven bijgemaakt door Ambrogio Lorenzetti. De kapel verschaft ook een prachtig uitzicht over de omgeving en de Abdij.

De abdij is in het verleden een militair, economisch en politiek trefpunt geweest. Het zou aan de bijzondere plaats te danken zijn dat de muren van de Abdij nog overeind staan.

Er zijn zoveel verhalen dat je ze eigenlijk allemaal wilt vertalen en lezen. Is blijf er aan werken. Hieronder de linksnaar engelse websites:
Met dank aan:
http://www.sangalgano.org/ENG/location.htm
http://www.italiantourism.com/news03.html
http://www.castellitoscani.com/sangalgano.htm
http://italianfood.about.com/library/weekly/aa030797.htm
Opdateret d. 12.8.2018