Spijks.com


De nieuwe Privacy wetgeving is een goed moment om alles wat van mij ergens online zwerft eens te bekijken en samen te voegen. .

Deze verhuizing gaat nogal wat voeten in de aarde hebben. Alle pagina'sen producten moeten bekeken en waar nodig aangepast worden worden.
Spijks Blog | Spijks Vintage Kitchen & Tableware Shop


Het zal niet snel gaan maar alles krijg weer een plekje op termijn.

Met vriendelijke groet

Spijks.com


Spijks 2011 Normandie Utah Beach


Frankrijk Bretange en Normandië 2011

Utah BeachUtah Beach

Utah Beach, de codenaam van het meest westelijke gedeelte van de D-Day stranden. Dit deel van de invasie was toegewezen aan de Amerikaanse 4e Infanteriedivisie onder leiding van brigadegeneraal Theodore Roosevelt jr., zoon van oud-president Theodore Roosevelt.

De beslissingen die Roosevelt Jr nam leverden hem een Medal of Honor op. Het monument, het museum. Ze maken niet zoveel indruk dan de stranden zelf. Hier en daar zijn de bewijzen van de strijd nog te zien. Ook het eethuisje op Utah beach draagt hieraan bij. Ingericht met allerlei zaken die herinneren aan de dagen rond D-Day. ook getuigenissen van overlevenden die hier later nog terug gekomen zijn.

Monumenten en Stranden zijn gratis te bezichtigen. Het eethuisje is niet goedkoop. maar gezien de locatie en de aankleding was de heerlijke tosti zijn geld meer dan waard.

Opdateret d. 12.8.2018